Åsikter om bokenPer Faustino, fackbokschef på Norstedts förlag:


”Jag kunde inte låta bli att läsa ut ditt manuskript redan igår kväll och jag tyckte mycket om det. Levnadsklokt och insiktsfullt, omtänksamt och kärleksfullt. Välskrivet, närmast avskalat i sitt enkla tilltal.( ...)  jag måste erkänna – oss emellan – att jag drabbades av en otrolig lust till en manifestation. Lät tanken fara iväg och hade idéer om simultan utgivning på svenska och alla större invandrarspråk, inte bara i Sverige utan försöka entusiasmera kollegor på vänförlag i Europa att göra likadant…”


Per Sjödahl, redaktör på Bokförlaget Fischer & Co:


”(...) Det är en i högsta grad tankeväckande text med en rad belysande citat och exempel på hur invandrarens verklighet kan se ut. Att läsa en text som din gör det tydligt att vi alla innerst inne är lika, vi tänker och fungerar på samma sätt oavsett vilken nationalitet vi har eller i vilket land vi befinner oss. Detta är en viktig insikt, som, om fler fick ta del av den, skulle motarbeta fördomar och diskriminering. ...”


Ninni Ericsson, tidigare förlagsredaktör på Liber:


”En bok som oavbrutet provocerar, intresserar, integrerar. En underbar kunskapskälla för ut- och invandrare och deras medvandrare.”


Annika Hultman Löfvendahl, frilansredaktör:


”Det här är både en praktisk handbok för invandraren och hennes omgivning och en genomgång av invandringens olika psykologiska och sociologiska stadier. Den borde kunna vara lika viktig för den människa som av olika orsaker invandrat som för den som aldrig tvingats eller valt att flytta sina bopålar och bli en ’främling’.


Cristina Pescador, leg. psykolog/psykoterapeut och invandrare från Spanien:


”Den här boken fyller ett tomrum. Den binder på ett personligt sätt ihop det individuella med det allmänmänskliga. Boken kommer att leda till en livlig debatt i både privata och professionella sammanhang.”


    Nina Kaltiala, författare och journalist:

 

“Jag har läst din bok och bär den nu som en karta under min fortsatta vandring… Lånade den till en god vän, som har polska rötter. Hon läste den under en enda kväll och kom sedan in till mig - för att skratta, diskutera, jämföra, gråta. (...) Jag är övertygad om att ‘Konsten att vara invandrare’ blir ett varmt debattämne i vinter.”

OM BOKEN          OM FÖRFATTAREN          RÖSTER OM BOKEN          FÖRELÄSNING         KÖP BOKEN